łatwy
30min.
2 Porcje | |
---|---|
Croque Madame | |
8 kromek chleba tostowego | |
4 plasterków szynki WĘDLINIARNIA | |
150 g sera Ementaler (lub inny łatwy do roztopienia) | |
250 ml sosu beszamel | |
Sos beszamel | |
35 g masła MILSANI | |
35 g mąki DOBRE PLONY | |
0.5 l mleka MILSANI | |
sól i pieprz LE GUSTO | |
⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej | |
Sos winegret | |
cytryna | |
musztarda DELIKATO | |
miód | |
oliwa z oliwek | |
sól i pieprz LE GUSTO |
W garnuszku roztop masło, dodaj mąkę i energicznie mieszaj aż powstanie gładka masa, następnie ciągle mieszając wlej zimne mleko aż powstanie gładki sos. Dopraw solą i gotuj mieszając przez kilka minut do czasu aż sos będzie gęsty i puszysty. Dodaj gałkę muszkatołową i pieprz.
Wymieszaj wszystkie składniki do dokładnego połączenia.
Na chleb wyłóż sos beszamelowy. Na 4 kromki tostowe rozłóż ser i szynkę. Kromką z sosem przykryj te, na których jest ser i szynka. Całość wyłóż na blachę, posmaruj jeszcze z wierzchu beszamelem i rozłóż resztę sera. Włóż do pieca rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 15 min. Na wierzch połóż jajka sadzone.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)