łatwy
45min.
8 Porcje | |
---|---|
100 g miękkiego masła Milsani | |
1 białko jajka | |
25 g cukru pudru | |
275 g białej czekolady Château | |
225 g sera do serników Milsani | |
150 g jogurtu naturalnego gęstego Milsani | |
5 ml soku pomarańczowego | |
250 g herbatników korzennych | |
1 opakowanie malin i borówek do dekoracji | |
mięta do dekoracji |
Roztop masło i lekko je przestudź. Zmiel herbatniki na drobny proszek. Dodaj roztopione masło i mieszaj do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Wyłóż spód z ciasta w formie do tarty (lub w foremce, aby ułatwić wyjmowanie z formy) i włóż do lodówki na 30 minut.
Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej ,wymieszaj aby uzyskać gładki sos czekoladowy i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut.
W misce ubij razem ser, jogurt naturalny ,cukier, sok pomarańczowy i roztopioną białą czekoladę.
Białko jajka ubij na sztywno i delikatnie połącz z poprzednią masą za pomocą szpatułki.
Wylej masę sernikową z białą czekolady na spód z ciasta.
Odstaw ciasto do lodówki na 10 godz lub na całą noc, a następnie delikatnie wyjmij je z formy.
Udekoruj sernik owocami i wiórkami czekolady oraz miętą. Podawaj schłodzony.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)