łatwy
10min.
40min.
4 Porcje | |
---|---|
500 g | bakłażanów |
4 | cebule dymki |
300 g | mini pomidorów (np. daktylowych) |
2 | ząbki czosnku |
150 g | komosy ryżowej Gut Bio |
2 łyżeczki | dobrego bulionu warzywnego |
1 łyżka | dobrej oliwy z oliwek |
40 g | rodzynek Trader Joe’s |
1/2 | pęczka pietruszki |
1/2 | łyżeczki przyprawy curry |
1/2 łyżeczki | pieprzu Portland |
w razie potrzeby | sól jodowana |
Umyj bakłażany, odetnij końce i pokrój w kostkę. Usuń końce korzeni i zieloną część cebuli, pokrój cebulę w pierścienie i umyj. Pomidory umyj i przekrój na połówki. Obierz i zmiażdż czosnek.
Umyj komosę ryżową na sicie, zagotuj 300 ml wody i bulionu i gotuj przez około 15 minut. Smaż bakłażany, cebulę i czosnek na dużej patelni w rozgrzanym oleju przez około 8 minut. Dodaj pomidory i rodzynki i gotuj przez kolejne 8 minut. Mieszaj regularnie. Pietruszkę umyj, osusz i posiekaj.
Wymieszaj komosę ryżową i połowę pietruszki z warzywami i dopraw curry, pieprzem i solą, jeśli to konieczne. Posyp bakłażana pozostałą natką pietruszki i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)