łatwy
20min.
2 Porcje | |
---|---|
2 | czerwone papryki |
1 | cebula |
2 | ząbki czosnku |
2 | pomidory |
1 | łyżka oliwy |
sól i pieprz |
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek. Smaż przez około 3 minuty, aż zmiękną. Dodaj paprykę i smaż przez kolejne 5 minut. Następnie dorzuć pomidory, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż papryka będzie miękka. Podawaj jako dodatek do mięsa, ryżu lub makaronu.
Smacznego!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)