łatwy
15min.
25min.
5 Porcje | |
---|---|
2 | czerwone papryki |
2 | pomidory |
2 | bakłażany |
3 | marchewki |
1 | cebula |
1/2 | cytryny |
1 | pomarańcza |
2 | ząbki czosnku |
100 ml | oliwy z oliwek Gut Bio |
1 łyżeczka | soli |
pieprz | |
bazylia | |
W zależności od sezonu nie wszystkie produkty są stale dostępne w naszej ofercie. |
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przekrój paprykę na pół, usuń nasiona i białe skórki i pokrój w kostkę o długości około 2 cm.
Przekrój pomidory na pół, wyjmij rdzenie i przekrój ponownie wzdłuż.
Pokrój bakłażany i marchewki w plastry o grubości około 0,5–1 cm.
Obierz cebulę i pokrój w plasterki o grubości około 0,5 cm.
Wyciśnij cytrynę i pomarańczę.
Obierz i ząbek ząbków czosnku.
Wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz, cytrynę i sok pomarańczowy z czosnkiem.
Połóż posortowane warzywa na blasze do pieczenia, polej je przyprawą i piecz wszystko w piekarniku przez około 25 minut. Obróć dwa razy.
Posiekaj liście bazylii i dodaj do gotowych warzyw. W razie potrzeby dopraw ponownie.
Podawać letnią lub zimną.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)