1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Zupy
  4. Krem z białych szparagów

Krem z białych szparagów

Krem z białych szparagów w misce nad nią dwa białe szparagi obok tosty - Przepis na krem z białych szparagów

łatwy

35min.

12min.

4 Porcje
3 pęczek szparagów
1,5 l bulionu warzywnego
150 ml śmietany 36%
1 duży ziemniak
1 duża cebula
100 g masłą
gałka muszkatołowa
pieprz
rukola dla ozdoby
Poleć przepis

Krok 1.

Szparagi dokładnie opłukać, odłamać twarde końcówki, łodyżki obrać, pokroić na małe kawałki.

Krok 2.

Masło rozpuścić na patelni, podsmażyć pokrojoną w paski cebulę i pokrojonego w kostkę ziemniaka. Po 10 minutach dodać szparagi i dalej smażyć.

Krok 3.

Przełożyć wszystko do garnka, zalać przygotowanym wcześniej gorącym bulionem, gotować przez ok. 12 minut.

Krok 4.

Odstawić z ognia, dokładnie zmiksować, dodać śmietanę i przyprawy do smaku.
Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch