średni
45min.
2 Porcje | |
---|---|
2,25 l | wody |
700 g | żeberek surowych |
400 g | żeberek wędzonych |
300 g | wędzonego boczku |
3 ząbki | czosnku |
3 kawałki | suszonych borowików |
700 g | ziemniaków |
400 g | kapusty kiszonej |
2 łyżeczki | soli |
1/2 łyżeczki | pieprzu Portland |
3 łyżeczki | suszonego majeranku |
3 kulki | ziela angielskiego |
1 łyżeczka | kminku |
2 | liście laurowe |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Opłucz surowe żeberka i pokrój je na kawałki (tak aby jeden kawałek zawierał 2 kości). Zalej je zimną wodą w dużym garnku, dodaj sól i gotuj pod przykryciem przez ok. 45 minut.
Wędzone żeberka również podziel na kawałki – z jedną lub dwiema kośćmi w każdym kawałku. Dodaj je do wywaru.
Boczek pokrój w kostkę i dodaj go do zupy. Całość dopraw przyprawami: pieprzem, kminkiem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Następnie dodaj czosnek i suszone borowiki. Gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 20 minut. Odciśnij i posiekaj kapustę kiszoną, a następnie dodaj ją do zupy. Dopraw całość suszonym majerankiem i gotuj pod przykryciem przez około 30 minut, do momentu aż kapusta i mięso zmiękną.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)