łatwy
1godz.
4 Porcje | |
---|---|
1 | duża cebula (posiekana) |
2 | ząbki czosnku (posiekane) |
1 | średnie buraki (obrane i pokrojone w kostkę) |
4 | marchewki (obrane i pokrojone w plasterki) |
1 | pęczek botwinki (umyty i pokrojony w paski) |
1 | litr bulionu warzywnego |
sól do smaku | |
pieprz do smaku | |
opcjonalnie śmietanę |
W dużym garnku podsmaż cebulę i czosnek na oliwie, aż będą miękkie. Następnie dodaj buraki i marchewki (smaż je przez kilka minut).
Wreszcie wrzuć botwinkę i bulion warzywny. Doprowadź wszystko do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę śmietany dla kremowego smaku.
Gotowe danie podawaj gorące z ulubionym chlebem.
Smacznego posilania się!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)