Zupa szparagowa

Zupa szparagowa

średni

15min.

30min.

4 Porcje
500 g (1 paczka) białych szparagów
50 g masła MILSANI (do znalezienia w lodówce)
2 łyżeczki mąki pszennej DOBRE PLONY
500 ml bulionu (ugotowanego wcześniej lub z kostki)
200 g śmietanki MILSANI 30%
6 rzodkiewek
100 g kabanosów, ulubionego rodzaju
2-3 łyżki stołowe Oleju słonecznikowego BELLASAN
sól LE GUSTO
pieprz LE GUSTO
cukier rafinowany
8 bułeczek do wypieków Goldähren
1 zioła w doniczce, ulubione
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo.
Poleć przepis

Krok 1

Umyj szparagi, obierz je i odetnij zdrewniałe końcówki. Następnie podziel je na kawałki o długości ok. 4 cm. Główki szparagów odetnij i odłóż na bok. 

Krok 2

Masło rozpuść w garnku i smaż na nim szparagi przez ok. 2 min., a następnie dodaj mąkę. Zalej całość bulionem i dodaj śmietanę. Gotuj pod przykryciem przez ok. 20 min. na małym ogniu.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 200°C (górna i dolna grzałka) lub do 180 °C (termoobieg). W międzyczasie przygotuj dodatki. Odetnij listki i korzenie rzodkiewek. Umyj i osusz rzodkiewki, a następnie pokrój je w grubsze paski.

Krok 4

Kabanosy pokrój w bardzo cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj na nim plasterki kabanosa przez ok. 2 minuty aż staną się chrupiące. Po zdjęciu z patelni połóż je na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 5

Zupę zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sitko. Dopraw solą, pieprzem i cukrem i ponownie zagotuj. Do zupy dodaj główki szparagów i gotuj przez ok. 4 minuty. 

Krok 6

Bułeczki podpiecz na średnim poziomie na złotobrązowy kolor przez ok. 6-10 minut. 

Krok 7

Zioła umyj i pokrój na spore kawałki. Zupę przelej na głęboki talerz lub miskę, dodaj do niej chipsy z kabanosów i rzodkiewkę, przystrój pokrojonymi ziołami i podawaj.

Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch