To najlepszy przemytnik witamin. Niepozorny koktajl fundujący całą gamę pożądanego wzmocnienia. Organizm na pewno doceni takie zakręcone kompozycje. Można je serwować zamiast drugiego śniadania albo podwieczorku. Odpowiednio połączone składniki będą wyśmienitym urozmaiceniem codziennego jadłospisu.
Kolorowe koktajle dają też całkiem niezły pretekst do niemarnowania jedzenia. Chętnie przyjmują rozmaite resztki czy gorzej wyglądające owoce i warzywa. Rozdrobnione i połączone z innymi dodatkami apetycznie zmieniają swój wizerunek i cieszą się zainteresowaniem. Mogą do nich trafiać przejrzałe banany, miękkie morele czy pomarszczone marchewki. To też doskonałe miejsce dla liści i natek oraz końcówek ziół. Wszystkie doskonale odnajdą się w koktajlu.
Buraczki obierz, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do blendera, dodaj maliny, imbir, posiekaną miętę i pokrojonego banan. Wlej sok oraz wodę. Zmiksuj.
Migdały i daktyle przełóż do większej miski. Zalej wrzącą wodą i namocz przez 15 minut. Kaszę przełóż do blendera, dodaj, kakao, miękkie daktyle, migdały oraz cynamon. Wlej mleko kokosowe oraz kawę i zmiksuj. Gdy koktajl jest zbyt gęsty, możesz dodać nieco wody lub mleka.
Siemię lniane przełóż do szklanki, wlej pół szklanki wody i zostaw do napęcznienia na kwadrans. Łodygi selera pokrój na mniejsze kawałki. Liście pokrzywy umyj i sparz wrzątkiem. Posiekaj razem z łodygami, a potem przełóż do blendera, dodaj namoczone siemię, jabłko lub gruszkę – wykorzystaj je ze skórką i ogryzkiem. Wlej sok z cytryny i wodę. Zmiksuj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)