średni
1godz. 25min.
2 Porcje | |
---|---|
Marynata | |
1/3 szklanki sosu sojowego | |
1/4 szklanki soku z cytryny | |
1/2 szklanki oliwy z oliwek GUT BIO | |
1/4 szklanki sosu Worcestershire | |
2 łyżeczki mielonego czosnku | |
1 łyżka włoskiej przyprawy | |
1 łyżeczka czarnego pieprzu | |
1/2 łyżeczki soli | |
1/2 łyżeczki cebuli w proszku | |
Kebab | |
1 kg chudego steku, np. z polędwicy wołowej, pokrojonych na kawałki o wielkości 2-3 cm | |
1 duża czerwona cebula, pokrojona na dwucentymetrowe kawałki | |
1 czerwona papryka, pokrojona na dwucentymetrowe kawałki | |
1 zielona papryka, pokrojona na dwucentymetrowe kawałki | |
1 łyżka posiekanej natki pietruszki |
Krok 1
Umieść wszystkie składniki marynaty w misce lub w zamykanej torebce, wymieszaj do połączenia.
Krok 2
Do marynaty dodaj kawałki steków. Marynuj przez co najmniej 1 godzinę w lodówce.
Krok 3
Dopraw cebulę i paprykę solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
Wołowinę, paprykę i cebulę nawlecz na szaszłyki.
Krok 5
Rozgrzej grill lub wewnętrzną patelnię do grillowania na średnim ogniu. Umieść kebaby na grillu i grilluj przez 4-5 minut z każdej strony. Posyp natką pietruszki i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)