Fanów mięsa w Polsce nie brakuje. Mało kto zdaje sobie jednak sprawę z faktu, że zwykłe mięso może mieć kontakt z antybiotykami podczas produkcji. Licząc na jakość, musisz przyłożyć większą wagę do zakupów. Mięso bez antybiotyków to gwarancja zdrowia.
Mięso z chowu bez antybiotyków jest produkowane w pełnej zgodzie z naturą. Hodowcy nie mogą w tym przypadku podawać zwierzętom antybiotyków, a jeśli jest to konieczne ze względu na chorobę, nie mogą już sprzedawać mięsa z taką adnotacją.
To niezwykle istotna kwestia, zwłaszcza biorąc pod uwagę statystyki. W produkcji zwierzęcej zużywa się nawet 4 razy więcej sztucznych substancji – w tym antybiotyków – niż w przypadku leczenia ludzi.
Mięso bez antybiotyków i mięso z chowu bez antybiotyków to nie to samo. Poznanie różnic pomoże dokonywać świadomych wyborów w trakcie zakupów.
Mięso bez antybiotyków to praktycznie każde mięso, które jest dostępne na rynku. Z wyjątkiem sytuacji, w których nieuczciwi hodowcy celowo ukrywają podawanie zwierzętom antybiotyków w celu pobudzenia ich wzrostu, mając pełną świadomość, że to zabronione. Mięso powinno być wolne od takich dodatków.
Mięso z chowu bez antybiotyków oznacza z kolei, że w procesie produkcji mięsa zwierzęta ani razu nie przyjmowały antybiotyków. Jeśli stado zachorowało i konieczne stało się tego typu leczenie, automatycznie mięso nie może już być sprzedawane w tej kategorii. Po przejściu obowiązkowego okresu karencji zwierzęta mogą być przeznaczone na ubój i sprzedawane jako zwykłe mięso.
W Strefie Zdrowia ALDI znajdziesz szeroki wybór mięs bez hormonów i antybiotyków. Kurczak zagrodowy, mielone mięso wieprzowe, a może parówki? Wszystkie swoje ulubione produkty znajdziesz u nas.
Mięso ekologiczne kupisz w wybranej formie. Podudzia, piersi, mięso mielone, a także gotowe produkty przetworzone pozwolą stworzyć wszystkie pożądane potrawy bez konieczności dodatkowego obrabiania. Certyfikaty jakości sprawiają, że masz pewność, że na Twój talerz trafia zdrowe mięso wyprodukowane z zachowaniem najwyższych standardów.
Kurczak to jedno z najchętniej spożywanych przez Polaków mięs. Nic dziwnego – niska cena i łatwość przygotowania sprawiają, że drób często trafia na talerze w naszych domach. Trzeba jednak pamiętać, że to właśnie mięso z kurczaka jest uważane za zawierające najwięcej antybiotyków. Hodowcy karmią ptaki paszami, które mają przyspieszyć ich wzrost i uchronić od chorób. Wybierając drób bez antybiotyków, masz pewność, że chronisz siebie i swoją rodzinę przed hormonami, które są dodatkiem w żywności, i innymi sztucznymi substancjami stosowanymi przez producentów.
Wieprzowina również może zawierać sztuczne dodatki. W trakcie hodowli do pasz dodawane są hormony i antybiotyki, które w założeniu mają przyspieszać proces wytwarzania mięsa. Zabezpiecz się przed nieuczciwymi praktykami. Mięso z chowu bez antybiotyków jest znacznie zdrowsze i bezpieczniejsze. Nie martw się o jakość i wybieraj tylko produkty, których klasa jest potwierdzona certyfikatami.
Zdrowe mięso jest łatwiej dostępne, niż myślisz. Dziś nie musisz martwić się o sprawdzonych dostawców. W ALDI znajdziesz szeroki wybór mięs ekologicznych, w tym m.in. takich jak kurczak bez antybiotyków. Dzięki temu wiesz, co jesz i chronisz się przed chorobami.
Mięso z chowu bez antybiotyków jest zdrowe i bezpieczne. Wybierając towar z certyfikatem, masz pewność, że do Twojego organizmu nie przedostaną się sztuczne substancje. Dodatek antybiotyków może bezpośrednio wpływać na Twoje zdrowie i powodować choroby. W przypadku antybiotyków może się również okazać, że staniesz się mniej podatny na leczenie, gdy sam zachorujesz. Nie warto ryzykować. Szeroki wybór produktów w ALDI sprawia, że zakup zdrowego mięsa jest łatwiejszy, niż myślisz.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)