łatwy
10min.
2 Porcje | |
---|---|
200 g | mieszanki sałat (np. rukola, sałata masłowa, szpinak), |
1/2 | czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę, |
1 | mała cebula, pokrojona w cienkie plasterki, |
1/2 szklanki | prażonego słonecznika, |
50 g | pokruszonego sera feta, |
2 łyżki | posiekanych świeżych ziół (np. natka pietruszki, koperek), |
3 łyżki | oliwy z oliwek, |
1 łyżka | octu balsamicznego, |
1 łyżeczka | musztardy Dijon, |
1 | przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, |
sól i pieprz do smaku. |
W dużej misce umieść mieszankę sałat, pokrojoną czerwoną paprykę, cebulę, prażony słonecznik i ser feta. Delikatnie wymieszaj składniki.
W małej miseczce przygotuj sos, łącząc oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, musztardę, czosnek, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
Polej sałatkę ze słonecznikiem przygotowanym sosem i posyp ją świeżymi ziołami.
Sałatka z pestkami słonecznika znakomicie komponuje się z większością mięsnych dań z grilla. Warto podawać ją zwłaszcza do takich potraw jak:
Tylko od Ciebie zależy, do jakich dań z grilla zaserwujesz sałatkę ze słonecznikiem. Zaopatrz się więc w niezbędne produkty w ALDI i skorzystaj z naszego przepisu, aby przyrządzić tę smaczną i wartościową przekąskę!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)