łatwy
1,20godz.
4 Porcje | |
---|---|
4 | jajka z wolnego wybiegu Hofland |
600 g | małych ziemniaków |
1 łyżka | bulionu warzywnego |
800 g | białej kapusty |
1 saszetka | fixu do sałatek Delikato, odmiana: do sosów ziołowych |
100 g | majonezu delikatesowego Delikato |
100 g | kwaśnej śmietany Milsani |
2 łyżeczki | musztardy |
1 łyżeczka | soli jodowanej |
1/2 łyżeczki | kolorowego pieprzu |
60 g | korniszonów premium Klostergarten z ziołami |
Gotuj jajka na twardo przez około 10 minut we wrzącej wodzie i zahartuj zimną wodą. Dokładnie umyj ziemniaki i gotuj je we wrzącej wodzie przez około 15-20 minut. Wymieszaj 100 ml gorącej wody z bulionem. Obierz ziemniaki, pokrój je w plastry i zalej gorącym bulionem w misce.
Usuń zewnętrzne liście białej kapusty, podziel ćwiartkę białej kapusty, usuń łodygę, drobno zetrzyj, umyj i odsącz wodę.
Wymieszaj fix do sałatek, majonez, śmietanę i musztardę i dopraw solą i pieprzem. Obierz jajka i pokrój wraz z korniszonami w plastry. Wymieszaj sos z ziemiakami i z pozostałym bulionem, białą kapustą, jajkami i korniszonami, Chłodź przez około 2 godziny przed podaniem. Podawaj na talerzach lub w miskach.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)