łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
520 g | kapusty kiszonej Klostergarten |
2 łyżki stołowe | płynnego miodu wielokwiatowego |
2 łyżki stołowe | musztardy do hot dogów Trader Joe’s* |
4 | parówki |
4 | bułki do hot dogów |
4 łyżeczki | ketchupu do hot dogów Trader Joe’s* |
40 g | Ogórków w plastrach Trader Joe’s* |
4 łyżki stołowe | Cebulki prażonej Trader Joe’s* |
4 łyżki stołowe | tartego sera cheddar (do znalezienia w lodówce) |
*Zaznaczone artykuły są dostępne w naszej ofercie w ramach akcji tematycznej dotyczącej kuchni amerykańskiej I nie wchodzą w skład naszej stałej oferty. Pomimo naszych starań istnieje prawdopodobieństwo, że artykuły te zostaną wysprzedane w dniu rozpoczęcia akcji niedługo po otwarciu sklepu. Nasza aktualną ofertę znajdą Państwo na naszej stronie internetowej oraz w gazetce reklamowej w każdym sklepie ALDI. |
Do garnka włóż kapustę kiszoną z miodem , musztardą i pięcioma łyżkami stołowymi wody, a następnie duś przez ok. 30 minut pod przykryciem. Parówki podgrzej w gorącej, ale nie gotującej się wodzie.
Piekarnik rozgrzej do 200°C (górna i dolna grzałka) lub do 180°C (termoobieg). Przekrój bułki do hot dogów, nałóż na nie ketchup, odrobinę przygotowanej wcześniej kapusty z musztardą, kilka plasterków ogórka, parówki i prażonej cebulki.
Gotowe wypełnione bułeczki ułóż na blasze do pieczenia, na górę dodaj cheddar I piecz przez ok. 5-10 minut, aż ser się rozpuści. Hot dogi podawaj z pozostałą kapusta kiszoną.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)