średni
15min.
25min.
6 Porcje | |
---|---|
225 g | mąki |
2 łyżeczki | proszku do pieczenia Albona |
3 | duże jajka z wolnego wybiegu Hofland |
225 g | drobnego cukru |
125 g | masła Milsani |
100 g | margaryny Buttella |
1 słoik | dżemu truskawkowego Confifructa |
200 ml | bitej śmietany Milsani |
cukier puder |
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Lekko nasmaruj dwie patelnie do pieczenia. Wyrównaj spód lekko natłuszczonym pergaminem do pieczenia.
W dużej misce przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Za pomocą miksera stojącego lub elektrycznego miksera ręcznego wymieszaj jajka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia, a także zmiękczone masło i margarynę, aż do całkowitego połączenia. Mieszanka powinna mieć miękką, opadającą konsystencję. Jeśli nie masz miksera elektrycznego, użyj drewnianej łyżki.
Rozłóż ciasto równomiernie między patelniami i delikatnie wygładź powierzchnię ciast. Wrzuć je na środkową półkę rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut lub do momentu, aż biszkopty dobrze wyrosną i będą złotobrązowe. Jeśli zbyt szybko się przyrumieniają, nieznacznie obniż temperaturę.
Po ich uniesieniu i zabarwieniu możesz otworzyć drzwi. Delikatnie naciśnij środek biszkoptu - powinien łatwo odskoczyć. Wyjmij biszkopty z piekarnika i chłodź przez 5 minut.
Po 5 minutach powinny zacząć się kurczyć od boków patelni. Ostrożnie odwróć biszkopty, aby całkowicie ostygły. Po schłodzeniu umieść jeden biszkopt, upieczoną stroną do dołu, na talerzu. Przykryj grubą warstwą dżemu truskawkowego.
Następnie nałóż jeszcze grubszą warstwę bitej śmietany. Nałóż drugi biszkopt i posyp cukrem pudrem i udekoruj świeżymi truskawkami, jeśli chcesz.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)