1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Kuchnia gourmet
  4. Jagnięcina z sałatką, pieczarkami z chili i gruszką nashi

Jagnięcina z sałatką, pieczarkami z chili i gruszką nashi

Jagnięcina z sałatką, pieczarkami z chili i gruszką nashi

łatwy

60min.

4 Porcje
400 g Jagnięcina Gourmet, marynowana (dostępna w naszej ofercie od 18.11)
1 pomarańcza
1 limonka
100 g physalis
4 łyżki stołowe oliwy Gut Bio
¼ łyżeczki kolorowego pieprzu Lemar – przyprawy w młynku
wg uznania soli morskiej Lemar – przyprawy w młynku
20 g cukru Diadem
30 g orzechów nerkowca Trader Joe’s – prażonych i solonych
250 g brązowych pieczarek
wg uznania soli ziołowej z chili Lemar – przyprawy w młynku
1 opak. mieszanki sałat – ulubionego rodzaju (do znalezienia w lodówce)
1 gruszka nashi
6 łodyżek pietruszki – zioła w doniczce Gut Bio
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo.
Poleć przepis

Krok 1.

Jagnięcinę pozostaw na noc w lodówce, żeby odtajały. Przygotuj vinaigrette. Pomarańczę i limonkę podziel na połowy i wyciśnij z nich sok. Physalis umyj razem z liśćmi. Z 5 z nich usuń liście, a następnie pozbawione liści owoce physalis przekrój na połowy, dodaj do wyciśnietgo soku z pomarańczy i limonki, a następnie zmiksuj blenderem raze z 3 łyżkami oliwy na gładką masę. Według uznania dopraw vinaigrette kolorowym pieprzem i solą morską.

Krok 2.

Cukier rozpuść na patelni,żeby się skarmelizował. Nerkowce grub posiekaj, dodaj do skarmelizowanego cukru, wymieszaj, żeby orzechy zanurzyły się w cukrze. Następnie wyłóż je na papier do pieczenia, żeby się wystudziły.

Krok 3.

Rozgrzej piekarnik do 160 °C (górna i dolna grzałka) lub 140 °C (termoobieg). Filety z jagnięciny smaż przez ok. 3-4 minuty z każdej strony na 1 łyżce stołowej rozgrzanej oliwy na średnim ogniu. Po zdjęciu z patelni włóż je do piekarnika na ok. 10 minut.  

Krok 4.

Oczyść pieczarki, odkrój ich ogonki, a kapelusze przekrój na 4 części. Podsmaż pieczarki na oliwie pozostałej a pieczenia jagnięciny przez ok. 8-10 minut. Według uznania dopraw je chili. Sałatę umyj i osusz. Gruszkę umyj, podziel na pół, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój gruszkę w cienkę plasterki. Pietruszkę umyj, oderwij listki i grubo je posiekaj.

 

Krok 5.

Sałatę zmieszaj z pieczarkami, gruszką i pozostałym physalis. Dodaj vinaigrette i wyłóż na półmisek. Jagnięcinę pokrój w grube plastry, ułóż na sałatce, udekoruj pietruszką, orzechami nerkowca i niezwłocznie podawaj.

Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch