łatwy
20min.
28min.
8 Porcje | |
---|---|
1 opakowanie | ciasta francuskiego marki TAKIE PROSTE |
650 g | mrożonych liści szpinaku |
150 g | sera koziego marki GOURMET FINEST CUISINE |
250 g | pieczarek |
3 | ząbki czosnku |
2 | łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% marki MILSANI |
30 g | sera mascarpone i gorgonzola marki GOURMET FINEST CUISINE |
sól i pieprz do smaku marki LE GUSTO | |
olej do smażenia marki BELLASAN |
Szpinak rozmrozić i z odrobiną tłuszczu chwilę smażyć, dodając przeciśnięty czosnek, śmietanę, sery mascarpone i gorgonzola, doprawić solą i pieprzem, poczekać do odparowania wody, wystudzić.
Pieczarki pokroić i usmażyć na osobnej patelni, doprawić solą i pieprzem, następnie wystudzić. Ser kozi zetrzeć na grubej tarce.
Formę do tarty wysmarować olejem. Ciasto francuskie wyłożyć na formę, docisnąć, wystające kawałki obciąć.
Resztę pokroić na cienkie długie paski, które wyłożymy na górę tarty. Ciasto ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C (góra–dół) na ok. 7–8 min, by się podpiekło
Formę wyjąć, wyłożyć szpinak, na to pieczarki, na to tarty ser, a górę udekorować paskami z ciasta francuskiego.
Włożyć z powrotem do piekarnika i piec jeszcze ok. 15–20 minut do zrumienienia.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)