średni
2godz.
6 Porcje | |
---|---|
2 kg | jagnięciny (najlepiej udziec jagnięcy lub łopatka, pokrojone na porcje) |
1 | cebula (drobno posiekana) |
7/8 szklanki | oliwy z oliwek |
1,5 szklanki | wody |
2 łyżeczki | soli morskiej |
3 | średnio duże pomidory (zmielone w blenderze) |
4 łyżki | sosu pomidorowego |
1 kg | fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej, końce przycięte) |
1 kg | ziemniaków (obrane, pokrojone na duże kawałki) |
1/2 łyżki | mięty (świeżo posiekanej) |
1 łyżka | koperku (świeżo posiekany) |
1 łyżka | natki pietruszki (świeżo posiekanej) |
1 szczypta | mielonego cynamonu |
W naczyniu żaroodpornym podsmaż cebulę i mięso na oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż do zrumienienia. Dodaj wodę, pomidory, sos pomidorowy i 1 łyżeczkę soli.
Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
Dodaj fasolę, ziemniaki, miętę, koperek, natkę pietruszki, cynamon i pozostałą sól.
Doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Zdejmij z ognia i odstaw na 10–15 minut przed podaniem.
W razie potrzeby dodaj więcej wody podczas gotowania.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)