łatwy
30min.
5 Porcje | |
---|---|
18 do 20 | papryk czerwonych (najlepsze będą papryki Anaheim lub Cubanelle) |
600 g | sera feta |
3 łyżki | oliwy z oliwek |
4 łyżki | natki pietruszki (drobno posiekanej) |
2 małe | ostre papryki (drobno posiekane) |
1/2 łyżeczki | soli |
1/2 łyżeczki | pieprzu |
1 bochenek | chleba |
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Odetnij czubki papryki i wybierz nasiona, uważając, aby nie połamać papryk.
W misce zetrzyj fetę widelcem, aż będzie miękka. Dodaj olej, natkę pietruszki, ostrą paprykę, sól i pieprz i mieszaj, aż dobrze się połączą.
Za pomocą małej łyżki wrzuć mieszankę serową do wydrążonych papryk (dociskając, aby całkowicie je napełnić), pozostawiając niewielką przestrzeń na kawałki chleba.
Małe kawałki chleba posyp pieprzem, umieść w paprykach, którym dopraw odcięe wcześniej czubki.
Połóż paprykę na lekko natłuszczonej lub nieprzywierającej patelni i piecz przez 20 minut lub do mięknięcia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Podawaj gorące.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)