średni
25min.
6 Porcje | |
---|---|
0,5 kg | twardego sera (najlepiej ser graviera) |
2/3 szklanki | mąki |
1 łyżka | oliwy z oliwek |
2 do 3 | cytryn (pokrojonych w ćwiartki) |
Pokroić ser w plastry. Każdy plasterek musi być na tyle gruby, aby nie topił się podczas gotowania. Zwilżyć każdy plasterek zimną wodą i zanurzyć go w mące. Strząsnąć nadmiar mąki.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu na patelni sagani lub małej patelni o dużym dnie. Żeliwo działa najlepiej.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu na patelni sagani lub małej patelni o dużym dnie. Żeliwo działa najlepiej.
Podawać na gorąco z wyciśniętym sokiem z cytryny.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)