łatwy
25min.
30min.
5 Porcje | |
---|---|
800 g | ziemniaków |
2 | marchewki |
1 | pietruszka |
1/4 | selera |
2 l | bulionu |
150 ml | śmietany Milsani 18% |
2 | liście laurowe |
5 ziarenek | ziela angielskiego |
2 łyżki stołowe | masła |
1 łyżeczka | majeranku |
sól | |
pieprz | |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż warzywa na rozgrzanym maśle przez ok. 7 minut. Bulion podgrzej i zagotuj.
Kiedy warzywa się podsmażą, dodaj je do gorącego rosołu, a następnie dopraw liśćmi laurowymi, zielem angielskim i majerankiem, a także odrobiną soli i pieprzu.
Zupę gotuj aż warzywa zmiękną – przez ok. 30 minut. Po tym czasie śmietanę rozmieszaj z odrobiną ciepłego bulionu (żeby się zahartowała), a następnie dodaj do zupy i rozmieszaj. Gotuj całość jeszcze przez chwilę – ok. 5 minut. Zwróć uwagę, żeby przed podaniem usunąć z zupy liście laurowe i ziele angielskie.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)