łatwy
1,15godz.
6 Porcje | |
---|---|
250 ml | przecieru pomidorowego |
200 ml | śmietanki 18% |
4 | skrzydełka kurczaka |
3 | marchewki |
2 | pietruszki |
Liście laurowe | |
Ziele angielskie | |
Por (tylko biała część) | |
Zielona pietruszka |
W garnku zalać umyte mięso wodą do ok. 2/3 objętości, dodając liście laurowe, sól i ziele angielskie. Całość zagotować (ok. 30 minut). Po tym czasie dodać do wywaru obrane warzywa i gotować kolejne 30 minut.
Wyjąć z wywaru mięso, dodać z kolei przecier pomidorowy. Następnie dodać śmietanę, zmniejszając przy tym ogień. Doprowadzić zupę do wrzenia, doprawiając wedle uznania, solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanym białym ryżem lub makaronem, posypując z wierzchu zieloną pietruszką.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)