łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
2 | papryki czerwone |
2 | papryki żółte |
2 | papryki zielone |
2 | cebule |
3 | ząbki czosnku |
500 g | kiełbasy Wędliniarnia |
2 | łyżki oleju Bellasan |
1 | puszka pomidorów krojonych |
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra |
1. Papryki i cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj.
2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną kiełbasę i podsmaż ją, potem dorzuć cebulę i czosnek i smaż aż będą miękkie. Następnie dodaj pokrojone papryki i podsmażaj przez kolejne kilka minut.
3. Wlej pomidory z puszki, dopraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką w proszku.
4. Duś wszystko na małym ogniu przez około 20-30 min., aż warzywa będą miękkie.
5. Leczo podawaj z ugotowanym ryżem lub chlebem. Smacznego!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)