łatwy
15min.
6 Porcje | |
---|---|
1/3 | szklanki mleka odtłuszczonego |
7 g | żelatyny bezsmakowej |
2,5 szklanki | gęstej śmietany |
1/2 szklanki | białego cukru |
1,5 łyżeczki | ekstraktu waniliowego |
Wlej mleko do małej miski i zamieszaj żelatynę w proszku. Odłóż na bok.
W rondelku wymieszaj śmietanę i cukier i ustaw na średnim ogniu. Doprowadź do pełnego wrzenia, uważnie obserwując, jak krem rośnie. Wlej żelatynę i mleko do śmietany, mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. Gotuj przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj wanilię i wlej do sześciu pojedynczych naczyń do serwowania.
Schłodź w temperaturze pokojowej. Po ostudzeniu przykryj folią i przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej przez noc, przed podaniem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)