łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
400 g | szpinaku mrożonego (do znalezienia w zamrażarce) |
1 | cebula |
1 | ząbek czosnku |
5 łyżek stołowych | oliwy |
sól | |
pieprz Portland | |
1 | ciasto na pizzę Mama Mancini (do znalezienia w lodówce) |
200 g | koziego sera typu brie |
250 g | pomidorków koktajlowych (opcjonalnie) |
1 łyżka stołowa | octu Casa Morando, typ Aceto Balsamico di Modena I.G.P. |
1 łyżeczka | mrożonych ziół All Seasons, rodzaj: 8 ziół |
1 szczypta | cukru rafinowanego Diadem |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Odpowiednio wcześniej wyjmij szpinak z zamrażarki, aby się rozmroził.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (górna i dolna grzałka) lub 180°C (termoobieg).
Obierz cebulę i czosnek. Drobno je posiekaj, a następnie zeszklij na 2 łyżkach oliwy.
Odciśnij lekko szpinak, dodaj go do cebuli z czosnkiem i smaż przez ok. 3 minuty, aż płyn nieco odparuje. Dopraw solą i pieprzem.
Rozwiń ciasto i rozłóż je na blasze i posmaruj dołączonym do ciasta sosem. Wyłóż szpinak. Na górę rozkrusz lub pokrój ser brie. Piecz w piekarniku przez ok. 15 min. aż ser lekko nabierze kolorów.
Opcjonalnie: pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, zmieszaj z pozostałą oliwa i octem, dodaj zioła, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wyłóż na wierzch pizzy i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)