łatwy
30min.
12min.
4 Porcje | |
---|---|
760 g mąki pszennej uniwersalnej DOBRE PLONY | |
2 x 8 g saszetki drożdży suszonych instant BACK FAMILY | |
2 łyżeczki soli | |
2 łyżeczki cukru pudru | |
40 ml oliwy z oliwek Extra Virgin | |
500 ml letniej wody | |
Passata pomidorowa przygotowana na bazie zestawu warzyw do pizzy i makaronu. Możesz także wykorzystać pomidory krojone z dodatkami KING’S CROWN. | |
Ser Mozzarella | |
Twoje ulubione dodatki |
Nagrzej piekarnik do 200°C.
Do dużej miski wsyp mąkę, sól, cukier puder, suszone drożdże i wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, oliwę z oliwek i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Wyłóż ciasto na posypaną mąką stolnicę i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne.
Ciasto pokrój na 4 części i uformuj w krążki.
Rozwałkuj każdą kulkę w okrąg o średnicy około 28 cm. Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia i posmaruj wierzch przygotowaną passatą.
Dodaj swoje ulubione dodatki, a całość posyp startym serem mozzarella.
Piecz w piekarniku przez 10-12 minut w temperaturze 200°C, aż spód będzie chrupiący na brzegach, a ser się rozpuści.
SMACZNEGO!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)