łatwy
70min.
4 Porcje | |
---|---|
5 szt. | ziemniaków ŚWIEŻEJESZ |
1 | kawałek kiełbasy WĘDLINIARNIA |
1 | cebula |
2 | jajka WESOŁY KURNIK |
200 ml | śmietany 18% MLECZNA RZEKA |
80 g | sera żółtego startego |
olej | |
sól, pieprz, bazylia, gałka muszkatołowa |
Najpierw przygotowujemy sos - śmietanę mieszamy z jajkami oraz przyprawami: solą, pieprzem, bazylią i gałką muszkatołową.
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostki i smażymy na oleju aż do zarumienienia.
Obrane ziemniaki kroimy w cienkie plastry. Wrzucamy je do sosu, a następnie dodajemy kiełbasę z cebulą. Całość dobrze mieszamy.
Naszą masę wylewamy do foremki do pieczenia i posypujemy serem żółtym. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku o temperaturze 80 stopni C.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)