łatwy
20min.
2 Porcje | |
---|---|
6 | kromek chleba |
3 | pomidory |
czosnek | |
oliwa z oliwek | |
sól i pieprz |
Rozgrzej piekarnik do 200o C.
Chleb ułóż na blasze do pieczenia, włóż do piekarnika i piecz przez około 5 min, aż będzie chrupiący. W międzyczasie pokrój pomidory w kosteczkę i posiekaj czosnek.
W miseczce wymieszaj pomidory, czosnek, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Wyjmij chleb z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez chwilę.
Nałóż mieszankę pomidorową na kromki chleba i ciesz się smakiem mistrzów. Możesz dodać też świeże zioła, takie jak bazylia lub oregano.
Podobno pomidory uprawiali już Aztekowie 500 lat p.n.e., a do Polski przywiozła je królowa Bona.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)