łatwy
15min.
2 Porcje | |
---|---|
200 g | kurek |
1 | cebula |
2 | ząbki czosnku |
2 | łyżki masła Milsani |
100 g | serka śmietankowego |
2 | łyżki majonezu Delicato |
sól i pieprz | |
kilku kromek chleba lub bułki |
Kurki dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek również pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej jedną łyżkę masła na patelni (na średnim ogniu). Dodaj cebulę i czosnek i smaż je przez około 2-3 minuty, aż staną się miękkie i lekko zeszklone. Dodaj kurki i smaż je przez około 7-10 minut, aż zmiękną i puszczą sok. Gdy kurki będą gotowe, przełóż je do miski i ostudź.
W osobnej misce wymieszaj serek śmietankowy z majonezem, solą i pieprzem. Dodaj ostudzone kurki i dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
Przygotuj kromki chleba lub bułki. Na każdej kromce rozsmaruj pastę z kurek. Możesz również dodać w zależności od upodobań dodatkowe warzywa lub sałatkę do kanapek.
Smacznego!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)