łatwy
20min.
10 Porcje | |
---|---|
1 rolka | ciasta francuskiego (do znalezienia w lodówce) |
3 łyżki stołowe | ketchupu Delikato |
10 | parówek |
1 łyżka stołowa | majonezu Delikato |
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Rozgrzej piekarnik do 200 °C - górna i dolna grzałka.
Ciasto francuskie rozwiń na blacie. Podziel je na paski o szerokości ok. 2 cm, a następnie równomiernie posmaruj je ketchupem.
Parówki owiń ciastem francuskim w taki sposób, żeby wyglądały jak mumie.
Ułóż mumie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku przez ok. 10-15 minut, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru.
Na koniec wykonaj oczy każdej mumii z majonezu i ziarenek pieprzu.
Parówki smakują dobrze zarówno na zimno, jak i na ciepło i idealnie nadają się na przyjęcia z okazji Halloween.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)