łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
1 opak. | ciasta na pizzę Mama Mancini |
300 g | startego żółtego sera |
1 opak. | mozzarelli |
kilka plasterków | kiełbasy pepperoni |
kilka | czarnych oliwek |
0,5 kg | miąższu z dyni |
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyjmij ciasto z opakowania i uformuj z niego koło o grubości ok. pół cm. Wyłóż ciasto na blaszkę lub kamień do pieczenia pizzy i posmaruj je dołączonym do ciasta sosem pomidorowym.
Posyp ciasto startym żółtym serem oraz startym na wiórki miąższem z dyni. Na górę ułóż plasterki kiełbasy pepperoni. Mozzarellę pokrój na plastry i za pomocą foremki do ciastek wykrój z nich kształty duszków.
Ułóż duszki z mozzarelli na pizzy. Kilka oliwek przekrój na połówki a kilka na drobne paseczki i na górze pizzy ułóż z nich pajączki. Włóż pizzę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez aż ciasto się zarumieni.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)