łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
3 łyżki | migdałów kalifornijskich Trader Joe's |
3 | doniczki pietruszki Gut BIO- zioła w doniczce |
3 ząbki | czosnku |
50 g | parmezanu Casale Parmigiano Reggiano (do znalezienia w lodówce) |
1 szczypta | soli |
100 ml | oliwy Casa Morando |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
W małym garnku zagotuj wodę
Do wody wrzuć migdały i chwilę je gotuj. Odlej wodę i zahartuj migdały zimną wodą, a następnie palcami usuń brązową skórkę z migdałów.
Obetnij pietruszkę (łodyżki również mogą być użyte). Czosnek obierz i pokrój na spore kawałki.
Migdały podsmaż na patelni bez tłuszczu (uważaj, żeby się nie spaliły!).
Parmezan zetrzyj na tarce.
Pietruszkę, czosnek i migdały zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj parmezan i sól i całość dokładnie rozmieszaj. Powoli dodaj oliwę, ciągle mieszając.
Pesto przełóż do słoików, na górę dodając odrobinę oliwy.
Pasuje do chleba, warzywnych przekąsek lub makaronu.
Jeśli masz zamiar podać pesto z makaronem, wmieszaj do niego odrobinę wody, w której gotował się makaron. Następnie zmieszaj z makaronem i natychmiast podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)