łatwy
15min.
2godz.
10 Porcje | |
---|---|
2 kg | dojrzałych moreli |
sok z 1 cytryny | |
500 g | cukru |
1 | opakowanie cukru żelującego |
Morele umyj, usuń pestki i pokrój w ćwiartki. Wrzuć je do dużego garnka i wymieszaj z cukrem. Podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a morele zmiękną. Teraz dodaj cukier żelujący i dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj dalej na średnim ogniu, aż uzyskasz pożądaną konsystencję dżemu, mieszając co ok. 3 minuty. Przelej dżem do wyparzonych słoików. Zakręć je dokładnie, postaw na blacie do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia.
Słonecznego smacznego!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)