łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
Składniki: | |
6 jajek | z wolnego wybiegu WESOŁY KURNIK |
pół cebuli | |
1 łyżka | masła MILSANI |
1 łyżeczka | oliwy |
1 | cukinia |
1 kg | wieprzowiny |
5 łyżek | tartego sera żółtego |
tymianek | |
natka pietruszki | |
Składniki na sos | |
2 łyżki | majonezu DELIKATO |
1/2 łyżki | musztardy DELIKATO |
1 łyżka | śmietany 12% MILSANI |
Ugotować na twardo jajka, a cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na maśle i oliwie.
Zetrzeć na tarce całą cukinię, dodać tymianek i posmażyć do zmięknięcia (ok. 5 minut). Dodać pietruszkę pod koniec smażenia. Po zdjęciu z patelni doprawić pieprzem i solą.
Obrać ugotowane jajka, przeciąć w pół. Rozgnieść na talerzy wyjęte żółtka, dodać do nich cukinię i ser i całość wymieszać. Ponownie włożyć masę do białek, układać dekorując sosem oraz natką pietruszki.
Jajka faszerować można na dziesiątki sposobów. Równie dobrze nadają się do tego suszone pomidory, feta, grillowane pieczarki, szynka, kozi ser czy guacamole.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)