łatwy
60min.
4 Porcje | |
---|---|
4 | kotlety z karkówki wieprzowej |
50 ml | oleju roślinnego |
50 ml | sosu sojowego |
1 łyżka | musztardy DELIKATO |
1 ząbek | czosnku |
1/2 łyżeczki | łyżeczki słodkiej papryki PORTLAND |
do smaku sól i pieprz PORTLAND |
Kroimy mięso (porcje karkówki po przekrojeniu powinny mieć ok. 1 cm grubości każda), a następnie tworzymy marynatę, na którą składają się dokładnie wymieszane olej, musztarda, sos sojowy, papryka i czosnek przeciśnięty przez prasę.
Po wymieszaniu doprawiamy jeszcze marynatę do smaku solą i pieprzem (zgodnie z preferencjami). Obtaczamy w niej mięso i wkładamy je do lodówki, na minimum godzinę.
Smażymy mięso na niewielkiej ilości tłuszczu. nie zapominając o tym, aby zmieniać strony.
Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, po kilka minut z każdej strony.
Smażona karkówka świetnie smakuje z ulubionymi warzywami. Doskonale współgra np. z pomidorami koktajlowym, smażoną cebulką albo podsmażaną papryką.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)