łatwy
60min.
8 Porcje | |
---|---|
Składniki na ciasto makowca japońskiego | |
500 g | maku mielonego |
370 ml | mleka |
Składniki na polewę makowca japońskiego | |
1 | tabliczka czekolady mlecznej 100g |
0,5 | tabliczki czekolady gorzkiej 50 g |
W garnku umieszczamy 100g masła lub margaryny, do garnka wlewamy 370ml mleka, a następnie dodajemy 300g cukru i jedną saszetkę curku waniliowego, powinno być to około 16g.
Teraz wszystko co znajduje się w naszym garnku podgrzewamy na naszej kuchence, czy jak to się mówi w Warszawie na indukcji.
W międzyczasie wsypujemy 500 g maku do większego naczynia do którego później będziemy wlewać również zawartość naszego garnka.
Kiedy już wszystko się rozpuści, tym wrzącym mlekiem, z cukrem i masłem, zalejemy wcześniej przygotowany przez nas mak.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)