średni
60min.
8 Porcje | |
---|---|
500 g | twarogu półtłustego lub tłustego |
3 | żółtka jaj z wolnego wybiegu Wesoły Kurnik |
150 g | cukru rafinowanego |
2 łyżeczki | cukru waniliowego |
150 g | masła Milsani |
150 ml | słodkiej śmietany 30% Milsani |
50 g | migdałów Trader Joe's |
50 g | rodzynek Trader Joe's |
50 g | kandyzowanej skórki pomarańczowej |
opcjonalnie | orzechy włoskie (do dekoracji) |
Twaróg zmielić dwukrotnie. Przygotować miskę i zalać włożone do niej migdały wrzątkiem, po wyjęciu (min. 5 minut) obrać je ze skórki. Osuszone migdały posiekać.
Utrzeć żółtka jaj z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodać śmietanę, cały czas miksując. Miskę nasadzić na garnek z gotującą się wodą, tak by woda parowała w jej kierunku. Nadal ubijać, aż do zgęstnienia.
Ściągnąć miskę z pieca i dodać masło, nadal miksując, następnie dodać ser, wmieszać migdały, rodzynki i skórkę pomarańczy. Ubijać do wymieszania.
Wstawić do lodówki masę przełożoną do misy wyłożonej ściereczką. Pozostawić na 12 godzin, po czym wyjmując, obrócić na talerz lub półmisek. Ściągnąć ściereczkę i udekorować.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)