łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
4 | przepiórki |
boczek | |
sól | |
pieprz | |
tymianek suszony | |
pomarańcza ze skórką |
Umyć i przyprawić przepiórki, dodając do naczynia w którym się znajdują również kawałki pomarańczy, a następnie całość odstawić do lodówki na godzinę.
Po wyciągnięciu owinąć przepiórki plastrami boczku, smażyć na patelni z każdej strony do lekkiego zrumienienia, po czym piec w piekarniku do 30 minut w temeraturze 180 stopni.
Świetnie smakują z puree ziemniaczanym, W wersji pikantniejszej przepiórki można wysmarować również musztardą.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)