łatwy
90min.
8 Porcje | |
---|---|
Ciasto: | |
125 g | masła Milsani |
2 szt. | jaj z wolnego wybiegu Wesoły Kurnik |
1/2 szklanki | cukru rafinowanego Diadem |
1 szklanka | mąki |
1 łyżeczka | proszku do pieczenia Back Family |
Masa serowa: | |
250 g | masła Milsani |
6 | żółtek jaj z wolnego wybiegu Wesoły Kurnik |
1 kg | twarogu sernikowego Mleczna Rzeka |
1,5 szklanki | cukru rafinowanego Diadem |
1/2 szklanki | śmietany Mleczna Rzeka 18% |
2 szt. | budyniu śmietankowego bez cukru |
1 łyżeczka | proszku do pieczenia Back Family |
6 | białek jaj z wolnego wybiegu Wesoły Kurnik |
Masło zmiksuj na gładką masę. Dodaj jajka, cukier, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Blachę posmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie pokryj ciastem.
Masło, żółtka i cukier utrzyj mikserem na gładką masę. Dodaj porcjami twaróg sernikowy i śmietanę.
Mieszaj, dodaj proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Ubij pianę z 6 jaj i delikatnie wymieszaj z masą serową.
Masa serowa powinna być delikatna i puszysta. Tak przygotowaną masę wylej na surowe ciasto i piecz 70 minut w temperaturze 180°C.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)