łatwy
15min.
2 Porcje | |
---|---|
300 g | świeżej polędwicy wołowej |
1 | oleju roślinnego |
3 | żółtka jaj z wolnego wybiegu Wesoły Kurnik |
3 | ogórki kiszone King's Crown (posiekane) |
1/2 | cebuli |
sól i pieprz do smaku |
Mięso zmielić w maszynce dwukrotnie, po czym dodać do niego żółtko olej, sól i pieprz oraz odrobinę wody. Ugnieść rękami i podzielić na pół, kładąc na dwa talerze.
Uformować tatar tak, aby na środku powstało wgłębienie na żółtko. Obok tatara położyć posiekaną cebulą, a także ogórki. Tatara przyprawić zmielonym pieprzem.
Podawać z świeżym, chrupiącym pieczywem i masłem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)