łatwy
60min.
24godz.
6 Porcje | |
---|---|
2,5 kg | udźca z cielęciny |
8 | ziemniaków |
6 ząbków | czosnku |
2 gałązki | rozmarynu |
2 | marchewki |
2 | pietruszki (korzeń) |
2 | cebule |
2 | liście laurowe |
1 łyżka | tymianku (suszony) |
1/2 szklanki | wody |
olej roślinny | |
sól do smaku | |
pieprz czarny mielony PORTLAND |
Natrzeć udziec solą, zmielonym pieprzem, czosnkiem (przeciśniętym wcześniej przez praskę), rozmarynem i olejem. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
Następnie do naczynia włożyć udziec i podlać połową wody, dodać też liście laurowe.
Obrać warzywa i pokroić w mniejsze kawałki (np. kostkę). Przyprawić je tymiankiem oraz solą, po czym włożyć do głębokiego naczynia do pieczenia i podlać olejem.
Piec udziec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni aż do odpowiedniego zruzmienienia.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)