łatwy
50min.
30min.
4 Porcje | |
---|---|
500 g | białej kiełbasy |
3 ząbki | czosnku |
3 łyżki | prażonej cebuli |
2 | cebule |
masło klarowane | |
sól i pieprz do smaku |
Jeśli kiełbasa jest surowa należy ją ugotować. Parzoną kiełbasę pieczemy w żaroodpornym nacyzniu posmarowanym klarowanym masłem.
Pokroić cebulę w krążki i ułożyć w naczyniu. Na krążkach ułożyć kiełbasę, a na niej ponownie krążki cebuli. Czosnek wycisnąć praską do naczynia, a całość posypać prażoną cebulą. Dodać sól i pieprz do smaku.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni w otwartym naczyniu przez 30 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)