łatwy
30min.
2 Porcje | |
---|---|
Około 10 placków | |
1 szklanka | mąki pszennej |
1 szklanka | mąki kukurydzianej |
pół łyżeczki | proszku do pieczenia |
1 szklanka | gorącej wody |
szczypta | soli |
do wypełnienia – kawałki warzyw, wędlin, serów – to, co czeka w Twojej lodówce na wykorzystanie |
Obie mąki przesyp do miski, dodaj proszek do pieczenia, sól i wlej gorącą wodę. Wymieszaj energicznie ciasto, tak by wszystkie składniki doskonale się połączyły.
Ciasto przykryj i odstaw do ostygnięcia.
Zimne podziel na mniejsze kawałki, z każdego rozwałkuj niewielkie placki.
Placki usmaż na rozgrzanej suchej patelni – po 15 sekund z obu stron.
Gdy zaczną twardnieć do środka każdego włóż dodatki np. starty żółty ser i pokrojone warzywa czy wędliny. Złóż placek i podgrzewaj go jeszcze przez minutę.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)