średni
45min.
15min.
4 Porcje | |
---|---|
1 kg | mięsa mielonego wołowego |
4 szt. | bułki do burgerów |
100 ml | olej słonecznikowy |
4 sztuki | bułka maslana burgerowa |
do smaku | sól |
do smaku | pieprz mielony PORTLAND |
4 plastry | szynki szwarcwaldzckiej |
4 plastry | sera Maasdamer w plastrach HOFBURGER |
1 | pomidor malinowy |
4 szt. | cebuli czerwonej |
100 g | masła MILSANI Extra |
1 szt. | sałaty świeżej |
100 g | śliwek suszonych TRADER JOE'S |
1 | mały ketchup DELIKATO |
1 łyżka | ostrej czerwonej papryki PORTLAND |
0,1 l | wody mineralnej SANTA MINERALIS |
2 łyżeczki | cukru |
1 słoik | ogórków korniszonów KLOSTERGARTEN |
Na początek przygotować śliwkowe barbecue. Do kielicha z blendera wrzucić śliwki suszone, wlać ketchup, wodę, Przyprawić solą i ostrą papryką. Całość zblendować na gładką masę.
Mięso zmielić i wymieszać z olejem. Nie solić. Uformowane burgery wołowe grubości 2 cm, grillować około 15 minut na wolnym żarze.
Ciepłe burgery posypać solą i przykryć plastrami sera. Odłożyć w nagrzane miejsce.
Cienkie plastry szynki szwarcwaldzkiej lekko zgrillować na złoty kolor.
Bułki przekroić i zgrillować. Następnie posmarować sosem barbecue. Na to ułożyć sałatę, mięso, szynkę szwarcwaldzką.
Na wierzch dodać skarmelizowaną cebulę (czerwoną cebulę pokroić w krążki i przesmażyć na maśle z cukrem), plaster pomidora i pokrojone w cienkie plasterki korniszony.
Całość przykryć wierzchnią warstwą bułki. Przekłuć bułkę długą wykałaczką.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)