łatwy
15min.
2 Porcje | |
---|---|
4 | jajka Wesoły Kurnik |
100 g | kurek |
1 | cebula |
2 | łyżki masła Milsani |
sól i pieprz |
Kurki dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Rozgrzej jedną łyżkę masła na patelni (na średnim ogniu). Dodaj cebulę i smaż ją przez około 2-3 minuty, aż stanie się miękka i lekko zeszklona.
Dodaj kurki i smaż je przez około 5-7 minut, aż zmiękną i puszczą sok. W międzyczasie roztrzep jajka w misce i dopraw solą oraz pieprzem. G
dy kurki będą gotowe, przełóż je na talerz. Na tej samej patelni rozgrzej drugą łyżkę masła.
Wlej jajka na patelnię i smaż je na średnim ogniu, mieszając delikatnie, aż się zetną i będą miały konsystencję, jaką lubisz najbardziej. Dodaj usmażone wcześniej kurki do jajecznicy i delikatnie wymieszaj. Gotowe!
Smacznego!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)