Paluszki ptysiowe

Paluszki ptysiowe

łatwy

20min.

30min.

50 Porcje
125 ml mleka Milsani
125 ml wody
100 g masła Milsani
200 g mąki pszennej
4 jajka z wolnego wybiegu Hofland
szczypta soli
0,5 szklanki brązowego cukru
Poleć przepis

Krok 1.

Zagotować mleko, wodę, masło i sól. Dodać mąkę, energicznie mieszając, do powstania jednolitej masy. Gotować aż do momentu, gdy stwierdzimy, że ciasto odchodzi od garnka.

Krok 2.

Do ciepłego ciasta przełożonego do miski dodać jajka. Zmiksować i odstawić na pół godziny.

Krok 3.

Uformować paluszki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać cukrem i piec aż uzyskają piękny, złocity kolor.

Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch