łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
100 ml | oleju rzepakowego |
100 g | kaszy jęczmiennej |
250 g | brokułów |
80 g | cebuli białej |
30 g | słonecznika |
2 ząbki | czosnku |
0,5 pęczek | natki pietruszki |
0,5 łyżeczki | soli |
1 szczypta | pieprzu |
1 | bułka wieloziarnista |
1 plaster | pomidora |
4 plastry | zielonego ogórka |
4 szt. | roszponki |
5 szt. | szpinaku baby |
3 plastry | czerwonej papryki |
Kaszę jęczmienną ugotować w 250 ml wody pod pokrywką i wystudzić. Brokuł podzielić na małe różyczki i zblanszować. Słonecznik uprażyć na patelni na złoty kolor.
Cebulę, czosnek, natkę pietruszki posiekać.
Kaszę jęczmienną zmielić z brokułem, dodać natkę pietruszki. Rozgrzać na patelni 50 ml oleju i wysmażyć cebulę na złoty kolor, a następnie dodać czosnek. Połączyć z kaszą i brokułem, dodać uprażony słonecznik. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem i uformować burgery.
Rozgrzać na patelni resztę oleju i smażyć burgery z 2 stron na złoty kolor.
Przekroić bułkę ziarnistą, nałożyć roszponkę, szpinak, burgera, pomidor i zielonego ogórka.
:)
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)