łatwy
25min.
4 Porcje | |
---|---|
2-3 | brzoskwinie |
1/4 szklanki | posiekanych orzechów laskowych |
1¼ szklanki | bulionu warzywnego |
1 | duża cebula |
sól i pieprz | |
natka pietruszki | |
kasza kuskus |
Umyte brzoskwinie przekrój na pół i wyjmij pestki.
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza.
Ułóż owoce na blasze, na papierze do pieczenia i piecz przez 4-5 min, aż się zarumienią. Następnie wystudź i pokrój na mniejsze kawałki.
Orzechy laskowe posiekaj, wrzuć na patelnię i praż ok. 3-4 min bez użycia tłuszczu, do momentu aż się przyrumienią. Możesz użyć zamiennie orzechów włoskich lub pinii. Wybierz te, które lubisz.
Do rondla wrzuć brzoskwinie, orzechy, posiekaną cebulę i zalej wszystko bulionem.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdy składniki się zagotują, przykryj je i odstaw na 5 minut. Nie gotuj.
Na koniec dodaj posiekaną natkę i dokładnie wymieszaj całą masę.
Przygotuj kaszę kuskus według przepisu na opakowaniu i podawaj na ciepło z przygotowaną masą brzoskwiniową.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)