łatwy
30min.
30min.
8 Porcje | |
---|---|
1 | puszka czerwonej fasoli Kidney |
2 | małe banany 170 g |
2 łyżki | oleju rzepakowego BELLASAN |
3 łyżki | kakao ALBONA |
50 g | daktyli |
4 łyżki | płatków owsianych |
1 łyżeczka | cukru waniliowego BACK FAMILY |
70 g | gorzkiej czekolady MOSER ROTH |
1,5 łyżeczki | proszku do pieczenia BACK FAMILY |
0,5 łyżeczki | cynamonu LE GUSTO |
30 g | orzechów włoskich TRADER JOE`S |
Czerwoną fasolę przepłukać. Daktyle zalać wrzątkiem na 20 minut. Banany obrać i pokroić.
Płatki owsiane zmiksować na mąkę. Orzechy włoskie i gorzką czekoladę posiekać na drobno.
Zmiksować fasolę z bananem i odcedzonymi daktylami. Dodać olej rzepakowy, kakao, mąkę z płatków owsianych, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon, orzechy i czekoladę.
Wymieszać na gładką masę. Przełożyć do papilotek. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 C.
:)
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)